Kaiken maailman syiden takia tuli eilen mönkään menemisestä mieleen yks suomalainen leffa, joka ilmesty jo muutamia vuosia sitte: Sooloilua. Ei oo mun mielestä mikään kovin kummonen elokuva, mut siin on yks aivan loistava henkilöhahmo, nimittäin Kristiina Elstelän esittämä itsepäinen mummo. Leffassa se mummeroinen sanoo päähenkilölle näin: "Minulla on kaksi elämänohjetta, yksi miehille ja yksi naisille. Miesten on se, että älä ikinä jätä vaimoasi. Naisten on se, että kun kaikki menee pieleen, paista pannukakku." Näinpä mä sitte toteutin vanhan kansan neuvoja ja sain nipistettyy aikaa leipomiseen. Sen verran sovelsin, että tein pannukakun sijasta juustokakun, mutta eipä sen nyt niin väliä. :) Suosittelen, koska uskokaa tai älkää, leipominen on aika terapeuttista tekemistä. Pitää keskittyä täysillä siihen mitä on tekemässä, eikä aikaa jää minkään muun turhan tai stressaavan ajatteluun. Päätinpä siis antaa teillekin mahdollisuuden terapiajuustokakkuiluun, joten tässäpä tulee ohje, joka on Leila Lindholmin Pala kakkua -ja paljon muuta - kirjasta.
New Yorkilainen mustikka-juustokakku
Ainekset:
- 300 g digestivekeksejä
- 150 g voita tai margariinia
- 600 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 2½ dl maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl maissitärkkelystä
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g valkosuklaata
- 1½ dl mustikoita
2. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita muruihin sulatettu voi.
3. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjaisen teflon vuoan pohjalle.
4. Esikypsennä pohjaa uunin keskillä n. 10 min. Jäähdytä.
5. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka keskenään kulhossa ja lisää sitten sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri.
6. Lisää juustoseokseen yksi kananmuna kerrallaan ja lopuksi kuohukerma.
7. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää seokseen.
8. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja ripottele päälle mustikat.
9. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n. 40 min. Peitä foliolla, kun kakku on tullut kullankeltaiseksi, jotta se ei tummu liikaa.
10. Sammuta uunin virta ja jätä kakku jälkilämpöön n. 30 minuutiksi.
^^Ite pidin aika paljon kauemmin uunissa, jotta kypsyi, mutta omaa harkintaa saa käyttää. :)
Sitten vielä lopuks sellanen biisi, joka saa mut aina paremmalle päälle, ja aattelemaan, että mä oon hyvä just tälläsenä ja tuun vielä onnistumaan. Tiiän, että on radiossa aika puhkikulutettu kappale, mut oon löytäny siit jonkun uuden piirteen, joka ainaki mulla toimii tsemppaajana.
♥: Linnea
I feel you bro, samat fiilikset.
VastaaPoista